Műsorrendelés: + 36 70 626 0670

Animal Cannibals

Animal Cannibals

Az Animal Cannibals az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hip-hop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraiként is szokták őket nevezni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

A banda 1989-ben alakult, azonban a kezdetekben csak mixelgettek. 1990. januárjában született meg az első rap-dal. Ekkor az Animal Cannibals még háromtagú volt. A harmadik tag 1991-es távozásával a duót azóta Ricsipi és Qka Mc alkotja. 1990. és 1995. között minden évben kiadtak egy hatvan perces demokazettát, aztán 1995-ben az addig elkészült anyagot Deseő Balázs segítségével már jó minőségű felvételekké alakították és ennek hatására a Warner-Magneoton-nal kötött szerződés után 1995-ben megjelent első kislemezük aTakarítónő. Innentől stabil folytatás következett: 1995-ben az első album Fehéren fekete, feketén fehér címmel, 1996-ban a Reggel, délben, este, majd 1998-ban a Kés, villa. Közben a srácok szorgalmasan koncerteztek, évente több mint 150-200 fellépést vállaltak. Egy platinalemez, két aranylemez és három Aranyzsiráf díj boldog tulajdonosai lettek. Több, mint 200.000 db hanghordozót adtak el.

1996-ban hívták életre a Fila Rap Jam nevű rendezvénysorozatot, mely fiatal rap és hip hop zenészeknek teremtett lehetőséget arra, hogy bemutassák magukat. A verseny rendkívül népszerű lett, öt teltházas Petőfi Csarnok és három Fila Rap Jam cd után 2000-ben rendezték az utolsót. A kannibálok továbbra is fontosnak tartják a tehetségek felkutatását, így a Rap Jam-ek után következett a Hip Hop Mission, a Radio Deejay Mikrofon Mánia, az It’s Rite! tehetségkutatók, a Roots And Routes projekt, az Offline Battle és a Cseh Tamás Program. Közben a lemezek gyártásával sem álltak le: 2002-ben a Mindent lehet trilógia első részével útnak indították legújabb ötletüket, amelyben a vendégül hívták más műfajok jeles képviselőit egy-egy kollaborációra (dolgoztak Somló Tamással, az Anima Sound System-mel, a Cotton Club Singers-szel, stb.)

Lemezeik érdekessége, hogy legalább 3-4 slágert tartalmaznak, dalaik sorban másznak fel az eladási listákra. Több, mint 50(!) videóklippet készítettek a dalaikhoz válogatott rendezőkkel (Bergendy Péter, Káel Csaba, Kriskó László, Oláh István, Antal Nimród, stb). Saját youtube csatornájuk a youtube.com/kannibalok01 ahol az eddigi összes lemezük, daluk megtalálható rengeteg extrával (werkfilmek, tévés szereplések, koncert videók, stb.). A youtube-os nézettségük 20 millió felett van.

2009-ben megkapták a Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet díjat.

2019-ben Máté Péter díjjal jutalmazták kiemelkedő előadó-művészeti tevékenységüket.

Az Állat Kannibálok saját maguk írják a szövegeiket és a zenéiket, sőt, számos más zenekarnak is írtak már szöveget. Állandó segítőjük, zenei főokosuk: Deseő dBalage Balázs. Lényeges még, hogy nem playback-ről koncerteznek. A fellépések mellett gyakran a DJ pult mögé is állnak, számtalanszor kérik fel őket műsorvezetésre és már közel 10 tévécsatornán készítettek saját műsort. Qka MC és Ricsipí rendkívül büszkék arra, hogy 2012-ben 19 hazai hip hop formáció közreműködésével létrejött a Reskpekt című album, amelyen a honi rap-elit tiszteleg egy-egy feldolgozással az Animal Cannibals előtt. Nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy 80 híresség szerepel a 2017-es AC Party Megamix-ben. Jimmy Fallon Late Night Show-jának és Kate McKinnon-nak köszönhetően 2018-ban az egész világ megismerhette a Yozsefváros című dalukat. A hollywood-i híresség hibátlan magyarsággal rappelt és ezzel ez lett az A.C. új rekorder dala: a leghamarabb, a legtöbb országban megismert kannibál szerzemény. A csapat napjainkig aktív.

Animal Cannibals

Rendelhető műsorok:

30 perces fél-playback fellépés

60 perces fél-playback fellépés

75-90 perces élő koncert

Műsorrendelés

Kérjük írja le pár szóban a fellépés körülményeit!